"Conferinta Sectorului 1 Mihai Nedeff" la start

Federatia Romana de Baschet a reunit astazi pentru cateva ore fostele glorii ale baschetului romanesc in cadrul conferintei de presa sustinute cu prilejul demararii proiectului “Conferinta Sectorului 1 – Mihai Nedeff”, care se adreseaza elevilor nascuti in 1993, 1994 si 1995, si care studiaza in Liceele din Sectorul 1.

La conferinta de presa  au participat “numele grele” ale baschetului romanesc, care incantau asistenta din tribune de fiecare data cand paseau pe parchet.  Astfel, in fata reprezentantilor mass-media au fost prezenti domnul Mihai Nedeff, jucator si antrenor legendar al ros-albastrilor si al nationalei, “omul spectacol” Petre Branisteanu, “gladiatorul” Alexandru Vinereanu, antrenorul coordonator al loturilor nationale masculine, Ioan Constantin, si domnul Dan Cimpean, managerul de proiect.

Pe rand, "cinci-ul" de baza a depanat amintiri si a vorbit despre importanta acestui prim pas pentru implementarea baschetului in liceele bucurestene, dar si despre importanta pentru comunitate a sportului in general, si a baschetului in special.

Jovial si la fel de nonconformist cum era odinioara pe terenul de joc, Petre Branisteanu a inceput in tromba si l-a prezentat pe fostul sau antrenor, domnul Mihai Nedeff, culminand cu precizarea ca "este singurul roman care a evoluat de trei ori in echipa Europei".

“Sunt onorat ca aceasta competitie imi poarta numele si sper ca unii dintre elevii care vor juca in aceste meciuri sa ajunga sa imbrace si echipamentul nationalei”, a punctat nea Misu Nedeff, asa cum il alinta colegii, prietenii dar si fostii elevi.

Dan Cimpean, managerul proiectului, a vorbit despre acest program pilot si despre posibilitatile de dezvoltare: “M-am implicat in acest proiect in calitate de parinte. Am observat ca FR Baschet are multe proiecte care se adreseaza tinerilor si i-am mai propus doamnei presedinte Carmen Tocala si altele. In proiectul pe care-l incepem in data de 5 mai, ma bucur ca ne sprijina Primaria Sectorului 1. Ne-am dori sa ajungem sa organizam in toate sectoarele din Capitala astfel de competitii, care sa atraga cat mai multi elevi si sa promoveze baschetul. Este greu in prezent sa rivalizezi cu alte atractii, de genul calculatoarelor, discotecilor sau cluburilor, dar sportul inseamna in primul rand sanatate!”

“Vom incepe selectia in zilele urmatoare, joi, 5 mai 2011, de la ora 15:00, in curtea Colegiul National I.L. Caragiale. Asteptam orice elev de liceu din Sectorul 1 care iubeste baschetul sa vina sa se inscrie.  Cu siguranta cei care o vor face nu vor regreta. Nu conteaza daca este legitimat sau nu la vreun club sportiv. Impreuna cu staff-ul tehnic al acestui proiect vom face echipele cat mai echilibrate. Important este sa participe cat mai multi elevi si sa se bucure de baschet” , a subliniat Ioan Constantin, responsabilul tehnic din partea Federatiei Romane de Baschet.

La final “sagetile” amicale dintre stelistul Petre Branisteanu si dinamovistul Alexandru Vinereanu au zburat cu incisivitatea cu care se jucau meciurile de baschet de odinioara, cei doi fosti colegi de camera tachinandu-se reciproc cu fel de fel de amintiri de dinainte de decembrie 1989.

“Ii vom lasa pe elevi sa isi aleaga numele echipei. Sunt doi antrenori care au jucat la Steaua, doi care au fost la Dinamo, asa ca nu vom impune noi nici un fel de nume. Mi-ar placea sa vina cat mai multi copii si sa jucam cu sala plina. Oricum e bine ca sunt mai multe meciuri decat antrenamente”, a incheiat fostul mare international roman Petre Branisteanu.

Alexandru Vinereanu, fost coleg de camera al lui Branisteanu la echipa nationala, a punctat la fel de prompt: “Nu e important daca voi juca finala acestei competitii impotriva echipei lui Petre. M-as bucura mai tare daca la fel cum spunea si domnul Nedeff, unul dintre pustii de azi va ajunge sa imbrace peste ani tricoul Nationalei.”
 
Reamintim ca proiectul "CONFERINTA Sectorului 1 - Mihai Nedeff", demarat de Federatia Romana de Baschet in parteneriat cu Primaria Sectorului 1, se va derula in perioada 11 mai – 10 iunie 2011, antrenamentele avand loc in salile liceelor I.L. Caragiale, Ion Neculce si Tudor Vianu din Bucuresti.

Turneul Final al competitiei va avea loc in perioada 06-10 iunie, in sala Colegiului National “I.L. Caragiale”, iar arbitrajul va fi asigurat de brigazi compuse din arbitrii de baschet activi si elevi din liceele sectorului 1. La final, vor fi oferite diplome, medalii si premii substantiale in bani.

Parteneri